لیسانسه های عاشق پزشکی

لیسانسه های عاشق پزشکی

لیسانسه های عاشق پزشکی

لیسانسه های عاشق پزشکی

قوانین سازمان سنجش برای دانش اموختگان لیسانس خواهان ادامه تحصیل در رشته ی پزشکی

پنجشنبه, ۲۶ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۴۴ ب.ظ

رای 734 دیوان عدالت

تاریخ: 30 دی 1392


کلاسه پرونده: 91/55
شماره دادنامه: 734
موضوع رأی: ابطال قسمتی از بند سوم چهل و پنجمین مصوبه شورای عالی برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
شاکی: مریم بهتاش
رأی هیأت عمومی
با توجه به این که مطابق ماده 7لایحه قانونی اصلاح مواد 7 و 8 قانون تامین وسایل و امکانات تحصیل اطفال و جوانان ایرانی مصوب سال 1358، تحصیل در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی داخل کشور به صورت رایگان و در قبال تعهد خدمت برابر مدتی که از تحصیل رایگان استفاده کرده اند مورد حکم مقنن قرار گرفته و پرداخت شهریه در فرضی اعمال می شود که کسی مایل به تحصیل رایگان نباشد و در سایر قوانین دلیلی بر
محدودیت تحصیل رایگان در مراکز آموزش عالی فقط در یک مقطع وجود ندارد و از طرفی مطابق ماده 4 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال 1380، دریافت هر گونه وجه، کالا و خدمات تحت هر عنوان از اشخاص حقیقی و حقوقی توسط وزارتخانه ها، موسسات و شرکتهای دولتی غیر از مواردی که در مقررات قانونی مربوط معین شده یا می شود، ممنوع اعلام شده است، بنابراین قسمت اول بند 3 مصوبه چهل و پنجمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر پرداخت شهریه تحصیل در مقطع دکترا توسط داوطلبی که در مقطع کارشناسی از آموزش رایگان برخوردار بوده است، مغایر احکام مقنن به شرح فوق الذکر است و به استناد بند 1 ماده 12 و ماده 88 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 ابطال می شود./

بسم الله الرحمن الرحیم

مرجع رسیدگی: هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

گردش کار: خانم مریم بهتاش به موجب دادخواستی، ابطال قسمتی از بند سوم چهل و پنجمین مصوبه شورای عالی برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را خواستار شده و در جهت تبیین خواسته اعلام کرده است که:
" احتراماً، اینجانب مریم بهتاش به پیوست کپی نامه های شماره 166/523-30/7/1390 و 1673/500/د- 7/8/1390 دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی و آن معاونت و کپی صفحه 4 از فصل اول دفترچه، شرایط و ضوابط کلی پذیرش دانشجو و نحوه انتخاب رشته دانشگاهها در سال 90- 89 به استحضار عالی می رساند:
اینجانب از جمله پذیرفته شدگان رشته علوم پزشکی مقطع دکترای (پزشکی عمومی) دانشگاه علوم پزشکی اراک بوده که قبلاً نیز در رشته کارشناسی حقوق دانشگاه شیراز از مزایای آموزش رایگان استفاده نموده ام، به موجب بند 1-6 دفترچه آزمون سراسری 90- 89 در مقام بیان شرایط کلی تحصیل در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مقرر شده، افرادی که قبلاً از آموزش رایگان استفاده کرده و تحصیلات خود را در رشته ای به اتمام رسانیده اند در همان مقطع قبولی و همان دوره (روزانه) امکان استفاده از تحصیلات رایگان را ندارند، به دنباله این بند چنین آمده است که این دسته از قبول شدگان باید همچون دانشجویان دوره دوم (شبانه) مبادرت به پرداخت شهریه نمایند.
متأسفانه علی رغم صراحت احکام مقرر در بند 1-6، بنا بر شرح نامه مورخ 20/7/1390 ظاهراً بر اساس مصوبات چهل و پنجمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی مورخ 7/12/1389 به نحو اطلاق و عموم مقرر شده است که «تکلیف پرداخت شهریه بر تمام دانشجویان پذیرفته شده در همان مقطع و دوره بار گردد» و باز در کمال تعجب علی رغم تصویب این مصوبه به 7/12/1389 در قسمت پایانی فراز اول نامه مذکور حکم یاد شده به دانشجویان ورودی سالهای قبل نیز تحمیل کرده است.
با توجه به این که:
اولاً: حکم یاد شده در باب عموم دانشجویان صرف نظر از مطابقت مقطع تحصیلی قبلی و فعلی، خلاف صریح شرایط اعلامی در زمان ثبت نام در دفترچه مربوطه است در آن دفترچه شرط پرداخت هزینه مطابقت مقطع تحصیلی قبلی و فعلی عنوان شده است و حال آن که مقطع تحصیلی قبلی اینجانب کارشناسی بوده و مقطع تحصیلی فعلی دکترا می باشد.
ثانیاً: با توجه به ثبت نام اینجانب در دانشگاه و قبولی در ابتدای سال تحصیلی90- 89 ، تسری حکم غلط صادر شده به تاریخ بعد بر موضوع سابق خلاف قاعده مسلم عقلی حرمت حق مکتسب بوده و با استناد به مصوبه، در تاریخ بعد هرگز نمی توان حقوق مکتسبه مسلم یک دانشجو را نادیده گرفت.
ثالثاً: در فرض تفسیر الفاظ و عبارات و ابهام در آنها اصل بر تفسیر در راستای تحصیل رایگان ( اصل 30 قانون اساسی) و استحقاق افراد به نحو مطلق شرکت در کنکور ورودی با رعایت شرایط یکسان است. تحمیل پرداخت هزینه و شهریه مخالف اصول و قواعد یاد شده است.
بنا بر جهات فوق مستدعی دفاع از حقوق مسلم اینجانب و مکاتبه در راستای رفع اثر از نامه در حق خویش هستم."
در پاسخ به اخطار رفع نقصی که توسط اداره کل هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و در اجرای ماده 38قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال 1385 برای شاکی ارسال شده بود، وی به موجب لایحه ای که به شماره 461- 21/3/1391 ثبت دفتر اندیکاتور هیأت عمومی شده توضیح داده است که:
" عطف به اخطاریه صادر شده به شماره 910998190001957- 9/2/1391 در پاسخ به استحضار عالی می رساند:
اولاً: متن چهل و پنجمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در اختیار این جانب نیست با این حال تاریخ مصوبه 7/12/1389 است.
ثانیاً: اصول و قواعد مواد حاکم بر دعوای مطروح عبارتند از:
1- اصل تحصیل رایگان به شرح اصل 30 قانون اساسی
2- قیاس اولویت حاصل از ماده 4 قانون مدنی از حیث عدم تسری آثار ضوابط اخیر اعلامی از ناحیه خوانده نسبت به گذشته
3- اصل حرمت حق مکتسب و استصحاب آن ( که این استناد نیز از باب مغایرت با قانون به عمل آمده است) مستدعی رسیدگی و صدور حکم شایسته هستم."
متن مقرره مورد اعتراض به قرار زیر است:
" بند سوم:
نامه شماره 24187- 28/5/1389 معاون اجرایی سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص امکان تحصیل فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در دوره های دکترای عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از طریق قبولی در آزمون سراسری مطرح ومورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد: چنانچه داوطلب در مقطع کارشناسی از آموزش رایگان برخوردار بوده است، در مقطع دکترای عمومی با پرداخت شهریه به تحصیل بپردازد، همچنین مقرر شد لزوم گذراندن طرح نیروی انسانی جهت فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته های علوم پزشکی مشمول گذراندن طرح نیروی انسانی، به شرایط اختصاصی داوطلبان شرکت در آزمون سراسری اضافه شود. "
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور حقوقی به موجب لایحه شماره 4099/107- 23/8/1391 اعلام کرده است که:
" احتراماً، در خصوص پرونده کلاسه 91/55 (9109980900001957) موضوع شکایت خانم مریم بهتاش، به خواسته بطلان چهل و پنجمین مصوبه شورای عالی برنامه ریزی مورخ 7/12/1389 از حیث شمول احکام مقرر در مصوبه بر ایشان به سبب مخالفت مصوبه با قانون اساسی (اصل 30) و ... مراتب ذیل به استحضار می رسد:
1- مشارالیها پذیرفته شده رشته پزشکی عمومی روزانه، سال 90-89 دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک می باشد. وی قبلاً نیز در مقطع کارشناسی رشته حقوق از مزایای آموزش رایگان استفاده کرده است.نامبرده بر اساس مفاد دادخواست تقدیمی به آن دیوان، مدعی است پس از پذیرش در آموزش پزشکی عمومی و شروع به تحصیل به ایشان اعلام شده است بر اساس نامه مورخ 30/7/1390 دبیرخانه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، چون قبلاً یکبار جهت تحصیل از آموزش رایگان استفاده کرده است، در حال حاضر وفق مصوبات چهل و پنجمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی مورخ 7/12/1389، جهت تحصیل در رشته پزشکی ملزم به پرداخت شهریه می باشد، در حالی که در خصوص این موضوع، قبلاً در دفترچه کنکور، اطلاع رسانی نشده بود. در حال حاضر، مشارالیها خواهان ابطال چهل و پنجمین مصوبه شورای عالی برنامه ریزی مورخ 7/12/1389 از حیث شمول احکام مقرر در مصوبه بر ایشان به سبب مخالفت مصوبه با قانون اساسی ( اصل 30) می باشد.
2- استناد وی جهت ابطال مصوبه چهل و پنجمین مصوبه شورای عالی برنامه ریزی مورخ 7/12/1389 اصل 30 قانون اساسی می باشد، که اعلام می دارد: « دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی راتا سرحد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد». در این خصوص لازم به ذکر است، تصمیم شورای عالی برنامه ریزی این وزارتخانه، در راستای اجرای عدالت آموزشی و اصل 30 قانون اساسی می باشد، زیرا مصوبه مذکور، افرادی را که یک بار از آموزش رایگان استفاده کرده اند، ملزم به پرداخت شهریه برای تحصیل مجدد از طریق قبولی در آزمون سراسری نموده است، تا فرصت تحصیل رایگان برای دیگران مهیا گردد. لازم به ذکر است تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به دلیل این که مقاطع مذکور ناپیوسته است، رایگان می باشد، ولی تحصیل در دوره، دکترای عمومی، تحصیل در یک رشته دیگر و تحصیل مجدد از ابتدا و از طریق قبولی در آزمون سراسری است و اگر شرط دریافت شهریه نباشد، حق داوطلبانی که برای اولین بار می خواهند از فرصت آموزش رایگان استفاده نمایند تضییع می گردد.
3- ضمناً همان گونه که متستحضر می باشید، ظرفیت پذیرش در دانشگاههای سراسری که به صورت روزانه و رایگان نسبت به پذیرش دانشجو اقدام می نمایند محدود و در هر سال تحصیلی مشخص می باشد. اصل بر این است که کلیه جوانان ایرانی که از دبیرستان فارغ التحصیل می شوند، شانس حداقل یکبار استفاده از آموزش و امکانات تحصیل رایگان و دولتی را در هر مقطع تحصیلی با توجه به استعداد و دانش مکتسبه داشته باشند، به طوری که یک فرد می تواند در صورت دارا بودن دانش و مهارت در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد ناپیوسته به صورت تحصیل رایگان بهره مند گردد، ولی زمانی که یک بار در هر یک از این مقاطع تحصیلی فارغ التحصیل گردد، به جهت رعایت اصل انصاف و عدالت، اجازه مجدد استفاده از شرایط آموزش رایگان را در دانشگاههای دولتی روزانه در مقاطعی که قبلاً طی کرده ندارد. در خصوص مقطع دکترای عمومی رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی نیز همین گونه است. زیرا دوره های مذکور، بدین صورت می باشد که شخص با قبولی در این دوره ها، تمامی مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد را به صورت پیوسته از ابتدا طی می نماید. لذا شخصی که قبلاً در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده است، مجدداً نمی تواند در مقطع پزشکی عمومی از آموزش رایگان استفاده نماید. زیرا مقطع پزشکی عمومی تمامی مقاطع مذکور را در خود دارد و حتی این امکان نیز وجود دارد که پس از 4 سال تحصیل با اخذ مدرک معادل کارشناسی از ادامه تحصیل منصرف گردد. بنابراین تصمیم شورای عالی برنامه ریزی مبنی بر اخذ شهریه از
پذیرفته شدگان مقاطع دکترای عمومی، که قبلاً یک بار در مقطع کارشناسی از آموزش رایگان استفاده کرده اند، کاملاً در راستای اصل 30 قانون اساسی و ایجاد امکانات جهت استفاده اطفال و جوانان ایرانی از آموزش رایگان و جلوگیری از تبعیض است.
4- صرف نظر از مراتب فوق، در آزمون سراسری سال 1390-1389 ( سال شرکت نامبرده در آزمون) حتی با پرداخت شهریه نیز، امکان تحصیل در مقاطع کارشناسی رشته های علوم پزشکی و یا مقطع دکترای عمومی رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی برای افرادی که قبلاً یک بار در مقطع کارشناسی، از آموزش رایگان استفاده کرده بودند، وجود نداشته است و این موضوع به صراحت در بند (1-6) دفترچه راهنمای آزمون سراسری سال 90-1389 به شرح ذیل اعلام شده است: « با توجه به محدودیت امکانات دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و لزوم توزیع عادلانه فرصتهای موجود بین تمامی متقاضیان، پذیرش آن دسته از داوطلبانی که قبلاً با استفاده از امکانات دولتی (آموزش رایگان) تحصیلات خود را در رشته ای به اتمام رسانیده اند، در همان مقطع قبولی قبلی و همان دوره (روزانه) امکان پذیر نمی باشد. این قبیل داوطلبان در صورت تمایل می توانند برای نوبت دوم (شبانه) در همان مقطع متقاضی شوند و یا در صورت قبولی در دوره روزانه می توانند، با پرداخت شهریه همانند دانشجویان دوره نوبت دوم (شبانه) در رشته مربوط ادامه تحصیل دهند ( به استثناء رشته های تحصیلی گروه آموزش پزشکی)». بنابراین افرادی که قبلاً یکبار جهت تحصیل از آموزش رایگان استفاده کرده بودند، حتی با پرداخت شهریه نیز نمی توانسته در آزمون رشته های گروه پزشکی پذیرش شوند و دانشگاهها مکلف به ممانعت از تحصیل و ثبت نام تحصیل این دانشجویان بوده اند.
5- علی رغم درج این موضوع در دفترچه کنکور آن سال، تعدادی از داوطلبان دارای مدرک تحصیلی مقطع کارشناسی مانند خانم مریم بهتاش ( شاکی این پرونده)، بدون توجه به مفاد این بند، در آزمون سراسری شرکت و خواهان تحصیل در مقطع کارشناسی و یا دکترای عمومی رشته های علوم پزشکی کرده اند. متاسفانه سازمان سنجش و آموزش کشور نیز، بدون توجه به این موضوع و یا عدم اطلاع از این امر که این افراد قبلاً یکبار از آموزش رایگان در مقطع کارشناسی استفاده کرده اند نسبت به پذیرش این افراد اقدام کرده است.
6- موضوع امکان و شرایط شرکت دانش آموختگان مقطع کارشناسی در آزمون سراسری جهت تحصیل درمقطع کارشناسی رشته های علوم پزشکی و یا مقطع دکترای عمومی رشته های پزشکی، داندانپزشکی و داروسازی در چهل و پنجمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی مورخ 7/12/1389 مطرح و در خصوص پذیرش این افراد به شرط اخذ شهریه موافقت می شود. بنابراین با توجه به مکاتبات دانشگاهها و کسب تکلیف در خصوص ثبت نام و یا عدم ثبت نام دانشجویان پذیرفته شده آزمون سال 1390- 1389، وفق مصوبه هفتاد و یکمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی مورخ 30/7/1390، مفاد چهل و پنجمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی مورخ 7/12/1389 به دانشجویان ورودی سال 1389 نیز تعمیم داده می شود. بنابراین به رغم این که این وزارتخانه امکان قانونی جهت ممانعت از تحصیل پذیرفته شدگان سال 1390- 1389 داشته است، به آنها اجازه ادامه تحصیل با شرط پرداخت شهریه داده است. بنابراین چنانچه خانم مریم بهتاش تمایلی به پرداخت شهریه ندارد، این وزارتخانه ناچار به کان لم یکن نمودن پذیرش وی می شود. با توجه به مراتب فوق رد دعوای نامبرده مورد تقاضا میباشد."
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ یاد شده با حضور رؤسا، مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد. پس از بحث و بررسی، با اکثریت آراء به شرح آینده به صدور رأی مبادرت می‎کند.
رأی هیأت عمومی
با توجه به این که مطابق ماده 7لایحه قانونی اصلاح مواد 7 و 8 قانون تامین وسایل و امکانات تحصیل اطفال و جوانان ایرانی مصوب سال 1358، تحصیل در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی داخل کشور به صورت رایگان و در قبال تعهد خدمت برابر مدتی که از تحصیل رایگان استفاده کرده اند مورد حکم مقنن قرار گرفته و پرداخت شهریه در فرضی اعمال می شود که کسی مایل به تحصیل رایگان نباشد و در سایر قوانین دلیلی بر
محدودیت تحصیل رایگان در مراکز آموزش عالی فقط در یک مقطع وجود ندارد و از طرفی مطابق ماده 4 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال 1380، دریافت هر گونه وجه، کالا و خدمات تحت هر عنوان از اشخاص حقیقی و حقوقی توسط وزارتخانه ها، موسسات و شرکتهای دولتی غیر از مواردی که در مقررات قانونی مربوط معین شده یا می شود، ممنوع اعلام شده است، بنابراین قسمت اول بند 3 مصوبه چهل و پنجمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر پرداخت شهریه تحصیل در مقطع دکترا توسط داوطلبی که در مقطع کارشناسی از آموزش رایگان برخوردار بوده است، مغایر احکام مقنن به شرح فوق الذکر است و به استناد بند 1 ماده 12 و ماده 88 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 ابطال می شود.
/

رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری
محمدجعفر منتظری

  • مهدی سعیدی

نظرات  (۱۵)

سلام و تشکر. من دانشجوی کارشناسی ارشد هستم. ایا اگر مدرک ارشدم را بگیرم و با نمره ازمونم بتونم در دوره روزانه پزشکی قبول بشم باید پردیس های دانشگاهی را انتخاب کنم و شهریه پرداخت کنم؟ اگر مدرک ارشدم را نگیرم و انصراف دهم چگونه خواهد شرایط پرداخت شهریه من؟ دوره کارشناسی را در دانشگاه ازاد سپری کردم و الانم مشغول تحصیل در دوره کارشناسی ارشد روزانه میباشم
پاسخ:
سلام
اگر مدرک ارشد را یگیرید فقط حق انتخاب پردیس رو دارید و شهریه ی مصوب را باید پرداخت کنید
اگر انصراف دهید و در دانشگاه دولتی در مقطع دکترای حرفه ی  قبول شوید نباید هیچ شهریه ای پرداخت کنبد
موفق باشید
  • ایمان مسعودی پور
  • با سلام و احترام خدمت شما و تشکر بابت مطالب ارزشمند وبلاگتون

    شما در وبلاگتون ذکر کردید که دیوان عدالت کشوری بخشی ازبند سوم مصوبه ی چهل و پنجمین شورای عالی برنامه ریزی پزشکی را (که مربوط به اخذ شهریه از دانشجویان پزشکی که قبلا تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی به اتمام رسانده اند) ابطال کرده است. بنابراین اخذ شهریه از دانشجویانی که از طریق ازمون سراسری در رشته های پزشکی در دوره ی روزانه پذیرفته میشوند تحت هر شرایطی ( خواه کارشناسی خوانده باشد یا کارشناسی ارشد خواه دوره ی روزانه باشد یا دوره های دیگر) غیر قانونی تشخیص داده شده است و تا یه حال 2 نفر با این مصوبه ی دیوان از پرداخت شهریه معاف شدند. 
    ولی در پاسخ به سوال فوق، گفتید اگر مدرک ارشد را یگیرید فقط حق انتخاب پردیس رو دارید و شهریه ی مصوب را باید پرداخت کنید. پس در واقع این طور برداشت می شود که متاسفانه راه تحصیل رایگان برای دارندگان مدرک ارشد در هر حالتی بسته شده است....
    پاسخ:
    با سلام و تشکر بابت بازدید از وبلاگ و نظر دهی
    از نظر قوانین وزارت بهداشت دارندگان مدرک کارشناسی ارشد از هر دانشگاهی در صورت قبولی در مقطع دکترای حرفه ای دانشگاه های دولتی  ملزم به پرداخت شهریه مصوبه می باشند
    اما اخذ این شهریه غیر قانونی می باشد و شما میتوانید بعد از قبولی دردانشگاه در دیوان عدالت اداری شکایت خود را مطرح کنید و دیوان عدالت شما را از شهریه معاف می کند
    قبل از قبولی هم شما میتوانید از راه هایی که در این وبلاگ معرفی شده اند اعتراض خود را با مسئولین مربوطه مطرح کنید
    مطمئن باشید تلاش های شما بی نتیجه نخواهد بود
    به امید پیروزی
    سلام با عرض پوزش سوال فوق سوال منم هست ولی درست جواب ندادید ببینید کسی ک کارشناسی داره ک وضعش مشخصه تو دفترچه میزنه دانشگا دولتی و میره حالا یا با شهریه و یا بدون شهریه بستگی ب عرضه خودش میخونه ولی واسه ارشدا ک زدن فقط پردیس خب دیگ سازمان سنجش ارشدارو تو دانشگا دولتی نمیپذیره ک حالا بخوایم بعد از ثبت نام تو دانشگا بریم شکایت کنیم بلکه ما دانشجوی واحد های پردیس میشیم یه پردیسی هم ک حتما باید شهریه بده اسمش روشه //بله کسی ک کارشناسیه مثلا میره وارد پزشکی دولتی اراک میشه بعدش شکایت ولی کسی ک میره پردیس کیش ک دیگ نمیتونه کاری کنه بله اگ پردیس کیش اسمش دولتی بود میشد ولی این از پایه اسمش پردیسه
    سلام.ینی اگر قبول شیم شکایت کنیم به نتیجه می رسیم؟؟؟ینی خیالم از کنکور 95 راحت باشه
    پاسخ:
    با سلام و تشکر بابت بازدید از وبلاگ و نظر دهی
    شما تمام انرژی و فکرتون رو بذارید روی درس خوندن و کسب یک رتبه ی خوب!
    بقیه ی کار فقط نیاز به یکم پیگیری داره!
    موفق باشید
    سلام سوال من هم سوال رامین است میشه لطفا جواب بدید ممنون میشم
    پاسخ:
    یا سلام
    شما در صورت قبولی در دانشگاه دولتی میتوانید در اعتراض به قانون منع تحصیل ارشدها در مقطع دکترای حرفه ای (در دانشگاه دولتی)به دیوان عدالت اداری شکایت کنید و به احتمال زیاد دیوان به نفع شما رای خواهد داد اما تا کنون در این مورد  دیوان رای ای صادر نکرده است و به همین دلیل پروسه ای زمان بر دارد
    موفق باشید
    آخه زمان انتخاب رشته دانشگاه به ارشدها اجازه انتخاب رشته  پزشکی روزانه نمیدهند حالا چطور پزشکی روزانه قبول بشن که بعدا بخوان به دیوان شکایت کنن
    پاسخ:
    با سلام
    شما می توانید در صورت کسب رتبه ی مناسب برای رشته های پزشکی در مورد این قانون به دیوان عدالت شکایت کنید
    در صورت صدور رای به نفع شما ،شروع به تحصیل می کنید
    یا می توانید مدرک ارشد خود را پنهان کنید و دانشگاه دولتی رو انتخاب کنید و پس از اینکه فهمیدن شما ارشد دارید(که حدود 3 ماه طول می کشدتا جواب استعلام شما از وزارت علوم بیاید)به دیوان شکایت کنید
    موفق باشید
    ببخشید مطمین اید بعد از سه ماه حتما استعلامتو میگیرن آخه یه جایی خوندم یه نفر با مدرک ارشد، پزشکی روزانه میخونه احتمالا اونم مدرک ارشدشو پنهان کرده پس چطور استعلام اونو نگرفتن ورودی 92 بوده یعنی سالی که ارشدها حق شرکت در کنکور حتی بین الملل رو نداشتن.راستی من لیسانس ازاد بودم ارشد پیام نور هیچ وقت روزانه نخوندم آخه این چه قانونیه فارغ التحصیلای روزانه و غیر روزانه رو یکی میکنن خدا ازشون نگذره اومدیم استعلامتو گرفتن دیوانم به نفعت رای نداد یا اگه رای هم داد دانشگاه عمل نکرد اون وقت این همه زحمتی که کشیدیم چی میشه
    پاسخ:
    با سلام
    استعلام حتما گرفته میشه و این کار حدود 3ماه طول میکشه
    اما خب اینجا ایرانه! هر چیزی ممکنه اتفاق بیوفته!
    بله در مورد شما این کار ریسک هایی که گفتید رو داره !
    موفق باشید
    با سلام
    من کارشناسی خودمو از دانشگاه دولتی گرفتم و مدرک کارشناسی ارشدمم از پیام نور بصورت فراگیر تصمیم دارم مجدد کنکور سراسری بدم برای رشته های دکترای حرفه ای ( پزشکی ، دارو و یا دندون) آیا باید هزینه بدم؟ اگر بعد از قبولی شکایت کنم چند درصد امکانش هست دیوان رای به نفع من بده؟
    ممنون از سایت خوبتون
    پاسخ:
    با سلام
    قبلا پاسخ دوستان با شرایط شما  داده شده اما به طور خلاصه :با احتمال خوبی شما می توانید از شهریه معاف شوید اما تاکنون دیوان، رایی در این مورد صادر نکرده است و بدیهی است  پیگیری درخواست شما فرایندی زمانبر تر  است
    موفق باشید

    با سلام
    من کارشناسی دانشگاه سراسری روزانه در رشته مهندسی خوندم الان میخوام در کنکور 95 برای رشته های دکترای حرفه ای شرکت کنم توی دفترچه انتخاب رشته 94 صریحا جدول هزینه گذاشته و نوشته که تحصیل مجدد کارشناسی هزینه داره و هزینش رو هم دقیقا ذکر کرده با این تفاسیر اگه من پزشکی قبول شم میتونم با شکایت هزینه ندم؟ لطفا جواب بدین چون واقعا سردرگم و ناراحتم ممنون.
    پاسخ:
    با سلام
    بله شما در صورت قبولی  می توانید با طرح درخواست در دیوان عدالت از شهریه معاق شوید
    در مورد اطلاعات موجود در دفترچه هم قبلا توضیح دادم  و اینکه هدف از اون مطالب   اینه که تعداد داوطبای لیسانسه ی خواهان ادامه تحصیل در پزشکی زیاد نشه و این مطالب خاصیت بازدارندگی داره!
    موفق یاشید
    این که هزینه بدیم بی انصافیه!!! ما تعهد خدمت دادیم....خوب بیایین ما رو بذارید سرکار!!!! حالا که بی خیال ما شدید دیگه بذارید بازم درس بخونیم!!! ارشد علوم پایه گرفتم الانم بیکارم!!! خانواده‌امم بهم فشار میارن!!! میگن برو یک چیز دیگه بخون!!! حالا من که پول ندارم چیکار کنم؟؟؟؟!!!! مقصر اونایی هستن که وقتی به یک رشته نیاز ندارن از اون رشته دانشجو میگیرن!!! اونا باید محاکمه بشن نه من!!!
    سلام من دانشجوی سال دوم علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان هستم خواستم بپرسم بعد از اینکه فارغ التحصیل شدم می تونم برم پزشکی دولتی بخونم البته بدون پرداخت شهریه یعنی اون رایی که صادر شده تو دیوان عدالت اداری به صورت قانون دراومده خواهش میکنم کمکم کنید اگه نمیشه انصراف بدم
    با سلام
    بنده لیسانسم شبانه و ارشدم روزانه بوده است آیا در صورت شرکت و قبولی در رشته پزشکی یا دندان پزشکی باید شهریه پرداخت نماییم یا خیر ؟ با تشکر
    پاسخ:
    با سلام
    طبق قوانین سال گذشته شما ملزم به پرداخت شهریه بودید اما طبق قانون سال جدید که در اثر فعالیت لیسانسه های عاشق پزشکی ایجاد شدشما میتوانید در صورت قبولی به صورت رایگان تحصیل کنید
    موفق باشید
    سلام.خسته نباشید.توروخدا جواب سوال منو بدید شدیدا به راهنماییتون نیاز دارم.من خرداد 95 لیسانسمو گرفتم حالا میخوام برای کنکور 96 بخونم لطفا بگین فقط رآی دیوان عدالت اداری برای ابطال پرداخت شهریه فقط واسه رشته پزشکی و دندانه یا اگه من پرستاری یا مامایی قبول شم بازهم میتونم شکایت کنم و رایگان درس بخونم.توروخدا جواب منو بدید که اگه اینطوره من امسال کنکور بدم
    پاسخ:
    با سلام
    رای دیوان عدالت برای تمام رشته های گروه علوم پزشکی می باشد...
    موفق باشید...
    باسلام میخاستم بگم که تو این مصوبه فقط دریافت شهریه اش نیس که بی انصافیه شرط اتمام طرحش خیلی بده چون تو شهرای بزرگ که باید منتظر به طرح بمونی عملا تا2-3سال حق شرکت تو کنکورو نداری درحالیکه تو این مدت تقریبا میتونی نصف واحدای درسی روبگذرونی من که نمیدونم بااین شرط شهریه ما که باید در حین تحصیل کار هم بکنیم چرا در حین طرح نمیتونیم تحصیل بکنیم خواهش میکتم درمورد این موضوع هم صحبت کنید
    ببخشید من هر دومقطع لیسانس و ارشدو روزانه خوندم شامل حال منم میشه رای دیوان؟

    پاسخ:
    با سلام
    در رای دیوان اشاره ای به مقطع نشده...
     رای دیوان شامل شما هم میشه....
    با این حال تا بهمن ماه منتظر بمونید تا تصمیم وزارت بهداشت مشخص بشه...
    موفق باشید...
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی